laupäev, 10. detsember 2011

Toiduvõrgustiku tegevused detsembris, jaanuaris

Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. toimkond on loomas süsteemi kaupade liigutamiseks otse tootjalt tarbijale.

9. novembril 2011 toimunud käivitamiskohtumise rühmaarutelude tulemusena otsustati, et võrgustiku osaliste vahelised ostu ja müügi kokkulepped vormistatakse kirjalikult ning kestavad enamasti kalendriaasta lõpuni. Tarbija saab lepingu esimese kuu jooksul koostööd proovida ja otsustada, kas see tootja ning kaup talle sobivad.
Igal aastal sõlmitakse uued lepingud. Praegu tegeldaksegi lepingu tüüptingimuste koostamisega ning tarbijate soovide kogumisega.

16.- 17. detsembril 2011 tutvustavad toimkonna liikmed toiduvõrgustiku tegemisi käsitöömessil Viljandi vanas spordihoones. Hetkel kuuluvad toimkonda Anu Johani, Kristi Lõhmus, Kadri Vollmann, Ruth Karma, Heli Arak, Katre Siimon, Peep Tobreluts, Kairi Ong.

See on 100% vabatahtlik töö, igaüks teeb seda, mida kõige paremini oskab. Kui tahad aidata, ootame kaasa tegema!

Jaanuaris 2012 plaanitakse sõlmida esimesed kirjalikud lepped tootjate ja tarbijate vahel. Selleks toimub suurem kokkusaamine 8. jaanuaril 2012 algusega kell 13.00 Viljandi linna lähedal Männiku metsatalus, kus tootjad esitlevad endid ja oma kaupu ning on valmis tellimusi võtma. Kokkusaamisele oodatakse kõiki kohaliku toidu huvilisi. Kokkusaamise esinejad ning päevakava avaldatakse blogis ja kohalikes ajalehtedes; samuti saadetakse uudiskirjad kõigile, kes on soovinud toiduvõrgustiku infot e-postiga saada.

Uudiskirja saamise soov palun saada viljandiott@gmail.com või märgi ära tarbija-ankeedis (Huvimeetris).

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm