reede, 21. detsember 2012

Uudiskiri nr 37

Tere head sõbrad!

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT tervitab kõiki uudiskirja lugejaid äsja alanud kauni talve puhul, rõõmsalt tõdedes, et nii päike, elekter kui ka internet toimivad :-D
Soovime kõigile mõnusaid jõuluaegseid puhkehetki pereringis, tegusaid valgeid päevi ja vahvaid uusi kohtumisi!

Tore uudis: Viljandimaa OTT-ile on saabunud tänavune esimene jõulukaart, saatjaks Eesti Vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves.

Infoks hot e-postkastide omanikele
Mitmed postkastid ei võtnud seda uudiskirja vastu, 
võib-olla on jõulukaartidega täidetud juba.

Teated

  • Alates 27. detsembrist 2012 toimuvad OTT-i Viljandi kesklinna kaubakohtumised Leola ärikeskuse hooviparklas aadressil Jakobsoni 11 Viljandi. Varasemast on see hoone tuntud Teenindusmajana. Leola kaubakohtumisel saab kauba eest tasuda kohapeal sularahas.
Mõistagi säilivad muud arvlemise võimalused, nii nagu tootja ja tarbija ise kokku lepivad.
Tellimuste olemasolul jätkuvad ka Männimäe kaubakohtumised.

Nii tasub lisaks ettetellitud kaubale küsida üllatustooteid. Või kasvõi tavapärast kartulit-kaalikat.
Tule, vaata, võta kaasa!

  • 20. jaanuaril 2013 korraldame OTT-i tootjate, tarbijate ja puhtast kohalikust toidust hoolivate mõttekaaslaste kohtumise Männiku Metsatalus. Tähistame Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT esimese tegevusaasta täitumist, vahetame muljeid toimunust ja kogume mõtteid jätkamiseks. Ootame külalisi teistest OTT-idest ja traditsioonilistest omaküla-võrgustikest. Kohtumine on avatud ja avalik - kõik huvilised võivad osaleda. Päeva täpsema kava avaldame edaspidi, jälgige reklaami!

Piim, munad, sibulad ja valmistooted

VIIRA KAASIKU MAHETALU müüb toorpiima tellija vahetustaarasse, liitri hind 80 senti. Taaraks sobib klaasist purk või laiema kaelaga pudel, võimalikud ka väiksemad kogused kui 3 liitrit. Kellel soov ise hapupiima teha, tasub samuti tootjale teada anda, siis võib saada jahutamata piima.
Tellimused palume edastada: Andrus ja Sirje Vilido, vilido@hot.ee, tel. 56 240 162

ORIKA-HANSU TALU toob kaubakohtumistele ettetellitud kanamune. Muudest toodetest on tal saadaval hästi kuivatatud mugulsibulat, hind 1€ / kg. Küüslauk ja jõhvikad on juba läbi müüdud. Kontakt: Aarne Orgusaar, tel 53 488 132.

SIILI ÄRI tuleb traditsiooniliselt Orika-Hansu taluga koos ja toob pidulaua katmiseks väärilist valmistoitu. Toodete valikut näed SIIT. Kontakt: Toivo Andre, e-post direktor999@gmail.com, tel 55 955 954  

Mis toimunud

Isabel Tamme kenas koduköögis novembris ja detsembris toimunud kaks teraviljakoolitust olid mõnusad ja menukad. Mõned perenaise enda loodud ja külalistega koos läbitehtud retseptid leiad toiduvõrgustiku blogist “Tasub teada” , vt 11.12.12 tehtud postitusi. Koksvere Veskilt tellitud jahud ja helbed toimetab tellijale sobivasse kohta kätte peremees Ants Tamme. Kontakt: e-post koksvereveski@hot.ee, tel 55 572 563.

Üks taoline koolitus on kavas veel uuel aastal, jälgige reklaami!

Teraviljakoolituse sisu:
  • Jahudest (täisterajahud ja püülid, spelta-, tatra- ja kaerajahu jne.), erinevate jahude omadustest ja milline toode milleks kõige paremini sobib.
  • Saiad, kuklid, sepikud, koogid.
  • Saia või sepiku taigen ilma pärmita, juuretisega? Parim viis teha pärmitainast.
  • Helvestest (rukki, tatra, odra, nisu jne), putrudest, küpsikutest.
  • Jagame näpunäiteid ja retsepte küpsikute (väeküpsiste) tegemiseks.
  • Kliide ja terade kasutamisest ja vajalikkusest.
  • Teeme ise pastat.


Rõõmsate kohtumisteni!

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm