esmaspäev, 23. september 2013

Anne Luik - loeng Viljandis 26.09.2013

Kutsume loengusse, kus professor Anne Luik räägib, miks eelistada mahetoitu.  Mis meie tavatoidus on. Millised on tavatoidu tootmise toimed keskkonnale ja mis on mahetoidu eelised.

Mahe- ja tavatoit ning selle tootmise mõju inimesele ja loodusele
Aeg: neljapäev, 26. september 2013 kell 18.00 - 20.00 
Koht: Vabaduse plats 6 (Ametite maja), II korrus
Loeng on tasuta ja kaasa arutlema on oodatud kõik, kes toiduga seotud!

Lektor Anne Luik endast ja loengu teemadest:

Olen Maaülikooli professor, nüüd küll juba emeriit. Olen välja arendanud loodushoidliku taimekaitse suundumusega töörühma ülikoolis. Aastakümneid tegelenud taimekaitse probleemidega, mis viisidki maheviljelusse, sest inimene ise loob oma tegevusega iseendale probleemid -  luues suuri monokultuurseid põlde loob nö taimekahjureid, kasutades keemilisi taimekaitsevahendeid hävitab nende looduslikke vaenlasi.

Järelikult on oluline leida loodusega kooskõlas olevaid lahendusi.  Olen kirjutanud üle paarisaja teadusartikli erinevate taimekahjurite ning nende looduslike vaenlaste teemal;  juhendanud üliõpilaste uurimistöid sh üle 10 doktoritöö; esinenud paljudel rahvusvahelistel teaduskonverentsidel, samas teinud ka palju koolitusi talunikele ning laiale avalikkusele  põllumajanduse keskkonnamõjude ja maheviljeluse ning toidu osas.

Praegu olen suunanud huvi lasteaeda, sest varases eas huvi tekitamine looduse ja looduslähedase toimimise vastu on väga tähtis, et täiskasvanuna teadlikumalt toimitakse.

***
Anne Luik on Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutuse asutajaliige ning  EMÜ Mahekeskuse loomise algataja ning rahvusvahelise mahepõllumajanduse teadusuurijate ühenduse ISOFAR asutajaliige.

Loengul saab tutvuda ja on võimalik endale soetada Anne Luige kirjutatud lasteraamatut "Liisi talu". Samuti on tasuta jagamiseks hulgaliselt trükiseid mahepõllumajanduse ning koolitoidu teemadel.


Enne loengut on võimalik huvilistel osta tootjatelt toiduvõrgustiku kaubakohtumisel Leola poe taga parklas 17.30-17.50.

Kohtumiseni ja head sügise algust!

Viljandimaa Toiduvõrgustik OTT toimkond

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm