esmaspäev, 9. jaanuar 2012

Viljandimaa toiduvõrgustik O.T.T. 8. jaanuari koostöökohtumise tähtsaim otsus ja järelkajad

Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. pidulikul avakohtumisel 8. jaanuaril 2012 Männiku Metsatalus esitlesid endid või olid selleks teavet saatnud 33 tootjat. Enamik tutvustatud tootmisi asuvad Viljandimaal, aga tuldi ka Tartumaalt, Pärnumaalt, Järvamaalt ja Valgamaalt. Kohalikud esindajad O.T.T.-i toimkonnast ütlesid edasi teateid pakkumiste kohta, mis saadetud isegi Võrumaalt ja Põlvamaalt.

Kohtumisele saabunuid tervitas esimesena Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kes rõhutas, et koostöövõrgustiku tähtsaim lüli on USALDUS.


ERR reporter Ragnar Kond tegi kohtumisest Aktuaalse Kaamera jaoks sellise 2,5-minutilise REPORTAAžI: http://uudised.err.ee/?06242928


Kohtumise ajal oli kõigil osalejail - nii tootjail kui ka tarbijail - võimalus valida, kus ja millal hakkavad toimuma esimesed kaubakohtumised VILJANDI LINNAS. Eelistuste kokkuvõttena otsustati, et kohtumised hakkavad toimuma neljapäeviti kell 17:30 - 18:30 turuplatsi parklas.


ESIMENE KAUBAKOHTUMINE ALGAB
12. JAANUARIL 2012 KELL 17:30.


Täna proovitellimuse vormistanud isikud on selleks ajaks esimese ettemakse sooritanud ja saavad siis esimese kaubakoguse kätte. Teised huvilised võivad tulla uudistama, mis toimub.

Kes tootjatest esimesele kaubakohtumisele tulevad ja millised on nende pakkumised, seda avaldame siinsamas blogis neljapäeva, 12. jaanuari jooksul (vaja veel täpsustada).

Võrgustikuga saab liituda aastaringselt ja tootjatega juttu teha nii kohtumispaigas kui aeg-ajalt O.T.T.- i poolt korraldatavatel koostöökohtumistel. Järgmine tootjate ja tarbijate koostöökohtumine toimub veebruaris 2012 Viljandi linnas, kuupäev on veel lahtine.

Täname maakonnalehe Sakala ja ERR ajakirjanikke, kelle kiire tegutsemine tõi täna õhtul toiduvõrgustiku blogisse paari tunniga ligi 200 uudistajat!

Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. toimkond.

* * *

Kohtumise pildid toiduvõrgustiku Facebooki lehel: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.229667643780678.55720.190450637702379&type=1&l=596e282faf

* * *

toiduvõrgustiku ideest said inspiratsiooni Delfi Eesti Elu toimetajad, kes algatasid rahvaküsitluse.
Osundame:


"Eestimaal on palju väikeseid ettevõtteid, talusid, mis tegelevad erinevate toodete tootmise või kasvatamisega. Osade selliste firmade kaup ei jõua suurtesse poekettidesse, sest nad ei suuda piisavas mahus toota. Portaal Eestielu.ee soovib aga tutvustada selliseid ettevõtteid, kes on väikesed, aga tublid.
Sellised väiketootjad on reeglina vaprad ja väärt laiemat tähelepanu, sest nad on julgenud ette võtta keerulise teekonna, mille sihtmärk on neile endile teada, kuid milleni jõudmine nõuab palju aega, vaeva ning raha. Mõned on alles alustamas, teised juba laienevad, kolmandad on oma toodanguga jõudnud juba ka suuremate poodide lettidele.

Hea väiketootja, anna endast meile teada aadressil rahvahaal@eestielu.ee ning tutvustame sinu tegevust laiemalt."

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm