teisipäev, 24. jaanuar 2012

Uudiskiri nr 2

Hea puhta kohaliku toidu huviline!

Napilt nädal on möödas Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. esimese uudiskirja ilmumisest. Toiduvõrgustikul on vahepeal tekkinud mitu head uudist, mida nüüd rõõmuga jagame.

Sepa mahetalu ja Mahe Pagari ühine tooteesitlus
Neljapäeval, 26. jaanuaril 2012 algusega kell 15.30 esitlevad Viljandis üheskoos oma tooteid toiduvõrgustiku O.T.T. liikmed Sepa mahetalu Pärnumaalt (koduleht http://sepamahetalu.wordpress.com/ ) ja Mahe Pagar Viljandist.
Tooteesitlus toimub Mahe Pagari kohvikus Leola tn 15. Teretulnud on kõik uute tervislike maitseelamuste soovijad.
Sepa mahetalu tutvustab teavitatud koduköögis valmistatud kahte sorti sõira, ürtidega toorjuustu, jogurtit, kodujuustu ja jäätist. Sepa mahetalu tooted on valmistatud lehmapiimast ja kanamunadest. Tegemist on väiketaluga Pärnumaal, kus tooraine toodetakse valdavalt oma talus ja mahedana. Suure vahemaa tõttu toob Sepa mahetalu oma tooteid Viljandisse üks kord kuus, tellimus tuleks vormistada vähemalt nädal enne kaubapäeva.
Mahe Pagar pakub naturaalse juuretisega valmistatud leiba, lihaleiba, karaskeid, sepikut ja erinevaid küpsiseid. Mahe Pagar on Viljandi väikeettevõte, tootmises kasutatakse võimalikult palju mahetoorainet ja ollakse paindlik, sättides tootmist selle järgi, mis klientidele huvi pakub.
Esitlus on kõigile huvilistele tasuta.

Kanamunad – toiduvõrgustiku seni menukaim toode
Alates 26. jaanuarist 2012 saab kanamune tellida igaks neljapäevaks. Mune toodavad Viljandimaa Halliste valla Orika-Hansu talu kanad, peremees on Aarne Orgusaar.
Munatellimused ja küsimused palume esitada tootja koordinaator Anu Johanile e-postiga anu.johani@gmail.com või tel 552 8007.
Munade tellimise ühik on 10-ne karp, komplekti hind 1.30 eurot. Karp või karbid palume ostjal endal kaubakohtumisele kaasa võtta. Kaubakohtumised toimuvad neljapäeviti kell 17.30 Viljandi turu parklas.

Uut Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. blogis http://viljandiott.blogspot.com
* Teave pakutavate toodete kohta ning tellimise kontaktinfo on tooterubriikides.
* O.T.T.-i tootjate hinnakirjad leiad rubriigist „Hinnad“. Kui huvipakkuv hinnakiri blogist puudub, palume hinda küsida otse tootjalt või teda esindavalt O.T.T. koordinaatorilt.
* Kaubakohtumiste ja toiduvõrgustiku muude sündmuste kuupäevad on koondatud Kohtumiste Kalendrisse (oranž viide blogi parempoolses paanis). Tootjaid ning kuupäevi lisandub pidevalt.
* O.T.T.-i uudislistiga liitumiseks saab nüüd soovi avaldada ka otse blogist, kui täita registreerumise e-vorm (oranž viide blogi vasakpoolses paanis). Sama vormi kaudu on võimalus oma ootustest toiduvõrgustiku toimkonnale teada anda. Endiselt toimib toimkonna e-posti aadress viljandiott@gmail.com.

Kauba tellimisest
2012. aasta I poolaastal proovime paralleelselt mitmesuguseid ettetellimise ja -maksmise viise, et uue saagi küpsemise ajaks jõuda parima variandini. Hetkel on pikaajalise tellimuse vormistamine hea lisavõimalus, mille eeliseks ühekordsete või lühiajaliste tellimuste ees on garantii omavahel kokku leppivatele tarbijatele ja tootjatele. Kui leiad blogist huvipakkuva toote, küsi julgesti järele, mida, kui palju, mis ajaks tellida saab ning kuidas toimub tasumine! Mida rohkem tellimusi koguneb, seda sagedamini hakkavad tootjad kaupa kohtumispaika tooma.
Samas on just praegu paras aeg jälgida peres tarbitavate toiduainete valikut ja koguseid, et mõnusasti valmistuda järgmiseks talveks. Näiteks kodumaise küüslaugu varud on tänavu juba talvel otsakorral, uut saaki tuleb oodata augustikuuni. Turvaline on tellimus aegsasti ära teha, samuti on siis üsna kindel ka hinnavõit.

Teabepäev tarbijatele Viljandi linnas
Veebruaris 2012 plaanime korraldada tarbijatele toiduvõrgustikku, tootjaid ja tooteid tutvustava teabepäeva. Kohtumine toimub Viljandi linnas siseruumis; aeg, koht ja päevakava on veel arutamisel. Kohe, kui see on selge, avaldame uudise O.T.T.-i blogis ja levitame uudiskirjaga.
Küsimusi ja ettepanekuid teemade valikuks ootame e-postiga viljandiott@gmail.com, samuti võib kõik südamelt ära rääkida igale toiduvõrgustiku toimkonna liikmele (vt blogi rubriik „Töökorraldus“).

Meeldivaid toidukogemusi ja sujuvat koostööd soovib
Viljandimaa toiduvõrgustiku O.T.T. toimkond
uudiskirja koostas toimkonna liige Heli Arak

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm