neljapäev, 2. august 2012

Uudiskiri nr 20

12. augustil Mahetoidu päev
Viljandimaa toiduvõrgustik OTT korraldab koos Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutuse ja Eesti Biodünaamika Ühinguga Mahetoidu päeva Viljandimaal Naatsaku mahetalus pühapäeval, 12. augustil 2012. Mahetoidu päeval saavad tarbijad tutvuda mahepõllumajanduse ja mahetootjatega ning maitsta ja kaasa osta mahetoitu. Täpsem info saabub järgmises uudiskirjas, hetkel on lihtsalt võimalus omale kalendrisse üles märkida üks tore perepäev mahetalus.

Kalamatsi talumeierei kitsejuustud
Järvamaal Avatud talude päeval käies tutvusime Kalamatsi Meierei toreda noore pererahvaga, kes on valmis ka Viljandi OTTi tarbijatele esialgu iga kahe nädala tagant kitsejuustu tooma, edasine sõltub nõudlusest.
Kalamatsi meierei on Järvamaal Esna külas väike talumeierei, kus valmistatakse omatoodetud kitsepiimast värsket toorjuustu. Meiereil on Veterinaarameti tunnustamise nr.169 ja mahetunnustamise nr.17045. Hetkel pakutakse kahte pastöriseeritud kitsepiimast toodet:
"Toorjuust" on klassikalised vormisnõrutatud valged koonused, kreemja tekstuuriga, puhta ja maheda maitsega, laia kasutusvaldkonnaga. Säilib üks nädal, väikepakend 110 g, suurpakend ca 0,5 kg.
"Toorjuust soolvees" on käsitsilõigatud valgete kuubikutena, pehme tekstuuriga, õrnsoolane, puhta ja maheda maitsega, kohe serveerimiseks. Valmistatud Kalamatsi Meierei oma retsepti järgi. Säilib kaks nädalat, väikepakend 110 g, suurpakend 0,5 kg.
Ühe väikepakendi hind mõlemal juustul on 2 eur + km, suurpakendil 18 eur/kg +km.
Järgmine kord plaanivad nad Viljandisse tulla 9. augustil.
Tutvuge Kalamatsi Meierei tootmisega ka kodulehel www.kalamatsi.ee Tellimused saab esitada otse perenaisele : Aita Mets, tel. 56 505 936, meierei@kalamatsi.ee

Ahjuoja talu tooted sellel nädalal:
hernekaunad 2.00 eur/kg
värske porgand 1.50
kartul 0.50
lühike kurk 1.00 või vähem
punane peet 0.80
mustikad 3.00
Köögivilja hinnad võivad kättesaamishetkeks ka madalamad olla, sest hetkel toimub pidev langemine, täpsustada ja tellida saab tootjalt - tel 528 3702, Ilmar Põrk

Kõike head soovides,

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm