esmaspäev, 1. oktoober 2012

Elamuslik retk Paudi tallu 23. septembril 2012

Kadri Vollmann jagab oma muljeid 23. septembril toimunud ühiskülastusest Paudi tallu.

Paudi talu!
OTT-i voldikust loeme: Riita Belouštšenko * Tunnustatud mahetootja. * Sarja küla, Abja vald
Tooted: lambaliha aasta läbi, suvest aeduba, sügisest haned.
 
Aga tegelikult! 
Mets fantastiline, täiesti loomulik, ilus, lummav! Hooldatud nii, et kõik, mis seal üldse looduse poolt kasvab, kasvab edasi, kusagil ei paista inimkäe tegevust. Männitukad, segamets - kased, pajud, lepad, kuused ja männid - kõik on armsad. Ei oskagi nii palju imetlevaid sõnu välja mõelda, kui tahaks siin kasutada.
Inimesed, imelised! Alustades Riitast ja lõpetades lapselapsega. Sinna vahepeale mahub veel palju, palju! Toimetamist selles talus tuleb ise vaatama minna. Kes on looduse ja inimeste sõber, leiab sealt nii palju vabadust, vaimsust ja meelt rõõmsakstegevat, et võib neist muljetest jõudu saades elada veel tükk aega peale külastamist. Kes hindab sunnimaisust, glamuuri, iseenda loodusest üleolekut, sellel oleks kindlasti samuti midagi huvitavat sealt õppida,
 
Meie tulekuks oli valmistutud: lammas oli tapetud, kohv ja tee ootasid koos küpsetistega laual, auk (kividega vooderdatud) oli just meie tulekuks ehitatud, et see ehitis küpsetaks meile lambaliha valmis selleks ajaks, kui tuleme metsa-õpperajalt tagasi. Igaüks võis vaadata just seda, mis teda eriti huvitas, Riita oli kogu aeg valmis vastama meie küsimustele.
Soovitan tuleval suvel korrata seda külaskäiku. Muidugi kui Riita on nõus meid vastu võtma. Seda kõike peab ise nägema, ise tajuma; teiste jutt jääb väga lahjaks.

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm