kolmapäev, 4. detsember 2013

Uudiskiri nr 58
Väike jõuluootus on koos esimese advendiga saabunud ning seda tunnet aitavad veelgi tekitada lähinädalatel toimuvad jõululaadad. Just laadad ongi need kohad, kus ühistegevus ja edasiviiv konkurents ikka ja jälle ellu ärkab. Saab kohtuda tootjatega näost näkku, küsida, kaupa vaadata ja proovida. Julgemad ka hinna üle tingida!

Hea meel on selle üle, et hoolimata kaubanduskeskuste rohkusest on siiski laatade pidamine ja neil käimine eestlasel veel veres. Sellest ka jätkuvalt üleskutse osta selle aasta jõulukingitused väikestest kohalikest ettevõtetest ja ettevõtjatelt!

Hooajatooteid:
Pakkuda õunasorti "Talvenauding" väikestes ja suurtes kogustes.
Asume Viljandimaal, Halliste vald, Ülemõisa küla, Paala Talu
Hind on 1eur/kg
Kontakt: Janno Tarkus tel 56698137 e-post: janno325@hotmail.com


***

Viljandi Vaba Waldorfkooli laat
Viljandi Vaba Waldorfkool korraldab 8. detsembril Pärimusmuusika Aidas heategevuslikku laata. Päev algab kell 11.00 ja lõpeb kell 15.00. Sissepääsupilet - 1€. Perepilet alates neljast inimesest 3€.

Viljandi Vaba Waldorfkooli heategevuslik laat on traditsiooniline sündmus, kus erinevates valdkondades  kauplejad müüvad peamiselt iseenda toodangut. Peamiselt on tegemist mahe- ja loodustoodetega.
Lapsevanemad müüvad oma loomingut ja astuvad üles ka esinejatena. Lisaks toimuvad laadal ka jõuluteemalised töötoad, mida viivad samuti läbi nii lapsevanemad kui ka õpetajad. Puudu ei ole ka kohvik ja õnneloos, mis kulmineerub suure lõpuloosiga.

Viljandi Vaba Waldorfkool korraldab heategevusliku eesmärgiga laata juba mitmendat aastat. Tänavu kogutud raha läheb uue lasteaia hoone ehitamise toetuseks. 

Lisainfot sündmuse kohta saab Karin Siig´ilt telefonil 58 029 416 või meiliaadressil siigkarin@gmail.com.
***

Ühistulise liikumise seminar
Ühiskond on muutumas ja samuti majandus. Tasapisi on hakanud kasvama ühistuline liikumine, mis oli valdav Eesti riigis enne Teist Maailmasõda. Oma riigi kodanikud tegutsesid koondudes ühistutesse ning sellega valitsesid ise oma riiki. Täna oleme seisus, kus Eesti kodaniku panus loob rikkust teiste riikide ühistute liikmetele.
Kuidas edasi? Kas on võimalik midagi muuta?

Neljapäeval, 12.12.2013 kell 18.00 on kõik huvilised kuulama ja kaasa mõtlema avalikule loeng-seminarile TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kammersaali (r 105).

Lektoriteks on: 
Jaan Leetsar (Valma külavanem,  doktorikraad 1997 teemal "Kaasaegne ühistegevus ja maamajandus", ühistegevuse alaste käsiraamatute ja õpiku autor);
Andro Roos (Tartu Hoiu-laenuühistu juhatuse esimees, finantsjuht).
Plaanitava ühistulise seminari eesmärk:
* Luua alternatiiv välispanganduse domineerimisele meie majandusruumis.
* Viljandi inimeste enesetäiendamine teemal – milliseid võimalusi pakuvad laenu- ja hoiuühistud
Seminari sisu:
1. "Milliseid võimalusi pakuvad praegused hoiulaenuühistud ja mis edu on sel teemal saavutatud", Andro Roos
2. "Ühistegevuse rollist moodsas ühiskonnas", Jaan Leetsar

Diskussioon – kas, kuidas ja mida teha Viljandis? Mida tuleb sellise ühistegevuse algatamisel arvesse võtta?
Seminari kestus 2- 3 tundi

Korraldajad: Sakala Kärajad, TÜ VKA Vabakond, Viljandimaa Toiduvõrgustik OTT
***
Viljandi Käsitöömess
Viljandi Käsitöömess toimub sel aastal 13.-14. detsembril Sakala Keskuses. Kahel päeval on Viljandimaa OTT tootjad kohal ka oma toodetega. Võib teha ka ettetellimusi!
13. detsembril on kohal Kaatarusaare talu (hoidised), Koksvere veski (jahud, helbed), Annika Mätas (mesi), Pajumäe talu (piimatooted), Mesitop OÜ (mesi), Säga-Aaviku talu (juurviljad, astelpaju tooted), Anu Johani (sojaoad).
14. detsembril on kohal Sepa mahetalu (piimatooted), Säga-Aaviku talu (juurviljad, astelpaju tooted), Raismikuoja talu (külmpressõlid, teraviljatooted), Mesitop OÜ (mesi), Tõrvaaugu talu (tatratooted), Annika Mätas (mesi).
Käsitöömess on avatud reedel, 13.detsembril kell 11-18 ja laupäeval, 14.detsembril kell 10-16.
***

Tulekul
18. jaanuaril 2014 ootame uudiskirja saajaid ja huvilisi Viljandimaa OTTi kolmandat tegutsemisaastat tähistama Sakala Keskusesse. Toimub OTTi tootjate koosolek (tootjatele) ning loengud ja arutelud veidi pidulikumas meeleolus.

Hakka toiduvõrgustiku sõbraks ka Facebookis, ehk saame aasta lõpuks juba 200 sõpra kokku! 

Läbimõeldud kingioste soovides!

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm