laupäev, 27. veebruar 2016

Teemapäev "Kõik munadest ja kodulindudest!"



Aeg: neljapäev, 10. märts 2016


I osa kell 15.30 - 17.30 linnukasvatajate kogemused;
II osa kell 18.00 - 20.00 teemaõhtu huvilistele "Kõik munadest"

Koht: Viljandi OTT Toiduait (Tallinna tn 3 b, Viljandi)
Osalustasu: 2 EUR
Korraldaja: Viljandimaa OTT

I OSA - KÕIK LINDUDE PIDAMISEST

10, märtsi varakevadisel neljapäeval alustame teemapäeva esimest osa huvilistega, kes juba kasvatavad kodulinde või on mõelnud seda teha. Kokkusaamise mõte onjagada üksteisega kogemusi ja infot teemadel: haudemunad, tibud, lindude ost, söödad, allapanu, kanatraktorid, munade müük, supikuked, söödaveski. Talunike kogemuste ja võimaluste kaardistamise järel jätkame ühistegevust, millest on abi nii kogenud kasvatajal kui alustajal.

Kohapeal on võimalik osta ja tulevikuks tellida kanatraktorit (üliväikest lauta koos jalutusalaga, kus mõned kanad saaksid talvekülmade tulekuni koduaias elada).

Kampaania "Kanad linna!".


Paljud viljandlased mäletavad neid hetki, kui linn käivitas kampaania "Värvid linna!", "Lilled linna!". Mõned aastad hiljem avaldas Liba-Sakala uudise uutest kampaaniatest: "Kartul linna!", "Päike linna!".

Mitmeski suurlinnas (Stockholm, London) on viimastel aastatel mõne kana pidamine muutunud kasulikuks ja jõukohaseks trendiks. Miks mitte pöörata pilk ka meil kodulindude poole? On ju kana eluiga lemmikloomana märksa lühem kui kassidel ja koertel, keda perre võttes peab arvestama vähemasti aastakümne jagu vastutusega. Lisaks on igast kanast tõhus ja regulaarne abi pere toidulauale. Mõtestatud tegevusest ning toiduahelast saavad osa pere lapsed ja sõbrad-tuttavad.

Viljandis on aeg küps uueks kampaaniaks - "Kanad linna!".
Teemapäeva I osas saavad huvilised kogenud tegijatelt aimu, kuidas alustada ja millega arvestada.

 

II OSA - KÕIK MUNADEST

10. märtsil kell 18.00 jätkub teemapäev Viljandi Toiduaidas kõikidele neile, kelle toidulaual on aeg-ajalt munad. Jutuks tulevad pildis ja sõnas kodulindude pidamistingimused, söödainfo ehk mida lind sööb ja mis vahe on munal ja munal? Kas teadsite, et on olemas riike (Saksamaa, Šveits), kus lindude puurispidamine on keelatud ja miks? Kohal on Viljandimaa OTT linnukasvatajad ja külalised kaugemaltki. Mis põhimõttel kasvatavad linde ja pakuvad mune talunikud, kes järgivad kvaliteedistandardit "OTT talumunad"? Võimalus küsida, tellida ja osta.


P.S. Kui Te ei saa osaleda 10. märtsil, siis täitke registreerimisleht ikkagi, saadame kogunenud infot.


Registreerumine:

https://docs.google.com/forms/d/1RqqT8sHxolCbcJQl14H5fIJw-hJJIYk2Mh92myQVZAo/viewform




Info leitav Maainfo Keskuse kodulehel:
http://www.maainfo.ee/index.php?id=3937&page=3394&

Kutset võib jagada.
Kohtumiseni Viljandis!
Piltidel kanad ja kuked linnakeses Key West, 2013.a suvel

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm