kolmapäev, 16. jaanuar 2013

Uudiskiri nr 38

VAATA UUENDATUD AJAKAVA!

Tere head sõbrad!

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT soovib kõigile uudiskirja lugejatele head ja viljakat uut aastat ning kutsub PEOLE!


Pühapäeval, 20. jaanuaril 2013 tähistame Männiku metsatalus Viljandimaa Toiduvõrgustiku OTT esimese tegutsemisaasta täitumist. Alustasime samas kohas 8. jaanuaril 2012, samuti pühapäeval.

Kell 11.00 kogunevad toiduvõrgustiku tootjad aastakoosolekuks.
Kella 12-st alates ootame juurde tarbijaid ning kõiki teisi huvilisi, ametkondade esindajaid, külalisi maakonnast ja kaugemaltki. Võimalus on tootjatega otse suhelda, omavahel tutvuda ja tooteid proovida, teha uueks aastaks lühemaid ja pikemaid kokkuleppeid, esitada tellimusi eelolevaks saagiaastaks. Leida ehk tootja, kellel talgutel abiks käia, suvel marju ja sügisel kodumaised õunu aidata korjata ning endalegi soetada.

Aasta on näidanud, et suurim eesmärk järgmiseks aastaks on tarbija ja tootja teadlikkuse tõstmine ehk anda vastus igaühe küsimusele – miks osta oma toit just kohalikult tootjalt toiduvõrgustiku kaudu? Selleks oleme esinema kutsunud külalise, kes räägib teemal "Toit ja vaimne tervis".


AJAKAVA
Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT aastapäevakohtumine
Pühapäev 20.01.2013 Männiku metsatalus Viljandimaal
11.00 - 12.00 Tootjate ja toimkonna koosolek
12.00 - 13.00 Külaliste saabumine.
                      Tootjate toodetega tutvumine, suhtlemine, esimene kohvipaus
13.00 Kokkuvõte esimesest tegutsemisaastast ja 2013. aasta eesmärgid.
                      Peamised sündmused, valmisolek koostööks laste- ja hoolekandeasutustega,       kaubakohtumised maakonnas
13.30 Maamajanduse Infokeskuse maaeluvõrgustiku büroo esindaja ettekanne
13.45 Tartu Hoiu-Laenuühistu esindaja mõtted, arutelu
14.00 Külaliste olulised väljaütlemised
14.30 Teine kohvipaus
15.00 Ettekanne „Toidu kvaliteet ja võimalikud tervisemõjud", lektor Darja Matt, Eesti Maaülikool, toiduteaduse doktorant. Juttu tuleb toidu kvaliteedist, mahe- ja tavatoidu kvaliteedi erinevustest, taimekaitsevahendite jääkidest toidus ja nende mõjust tervisele ning kunstlike lisaainete mõjust tervisele.
16.00 Kokkuvõte, lõppsõna, kojusõit
Päevakava väljatrükkimiseks leiate SIIT


Ürituse läbiviimine on toetatud Maaelu arengukava 2007-2013 tehnilise abi vahenditest maaeluvõrgustiku tegevusele ja regionaalarengu programmi kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Oleksime väga tänulikud Teie osavõtu eest!

Tulekust palume ette teatada hiljemalt 16. jaanuariks 2013 elektroonilise registreerimisvormi kaudu, mille leiate klõpsates lingile SIIN. Osalustasu 2 € saab maksta sularahas kohapeal. Mõeldes peokohale oleks mõistlik vahetusjalatsid endal kaasa võtta. Kohapeal on olemas sussid, aga neid ei pruugi kõigile jätkuda.

Parimat soovides ja kohtumiseni,
Viljandimaa toiduvõrgustik OTT
viljandiott@gmail.com


Teated

  • Sepa mahetalu on oma piimatoodetega valmis tulema kaubakohtumistele järgmistel kuupäevadel: 10. jaanuar, 31. jaanuar, 21. veebruar 2013 - kui on piisavalt tellimusi. Tellimused peaks esitama nädal enne kaubakohtumise päeva, hinnakirja vt SIIT

SEPA MAHETALU, tunnustatud mahetootja.
Tooted: kohupiim, kodujuust, toorjuust, sõir, jogurt, jäätis, või, vahukoor, feta

  • Kaatarusaare talu kaubapäevad Viljandis I kvartalis on: 10. jaanuar, 31. jaanuar, 21. veebruar, 14. märts, 4. aprill, 25. aprill 2013.

Talul on uudistoode: külmutatud köögivili, pakend 300g / 2.50 € (hernes, aedoa kaun, porgand, porru) -paras ports pannile või ja õliga.
Uuematest toodetest veel: pohlapüree suhkruga või ilma, kuivatatud õun, õlikõrvitsa seemned, mugulsibul, küüslauk ja porru. Ettetellimine 2 päeva. Hinnakirja leiad SIIT.
Kontakt: Kadri Kontkar kadrikontkar@hotmail.com, tel 53 480 632.


Uued tootjad ja tooted

  • Noor-Kolga talu, mis asub Jaska külas Suure-Jaani vallas, pakub vabalt peetavate kanade mune. Kanalas on paabulinnud, pärlkanad, siidikanad, kääbuscochinid, brahmad ja igasugused huvitavad ristandid, kes erinevat värvi mune munevad.
Lindudega tegelevad talu oma pere naised, 3 põlve: vanaema, ema ja tütar. Talu kanala masstootmisega ei tegele ja sellepärast on nende kanade värviliste munade hinnad kõrgemad. Kevadel/suvel müüb talu ka tibusid/kanu ja haudemune.

Kontakt: Krislin Alert,  krislin.alert@gmail.com, tel 5560 5909
Tooted: vabalt peetevate kanade munad, keda ei söödeta GMO-d sisaldava söödaga.
10 muna hind 2 €.

  • Säga-Aaviku talu pakub lisaks varasematele köögiviljadele, porgandikrõpsudele, õunalaastudele ja astelpajumahladele-jookidele patsidesse põimitud mugulsibulaid. Sibulapatside tükihinnad: 3kg = 5€, 5kg = 8€. Teisi hindu vaata SIIT.
Kontakt: Sirje Allik, tel 56 244 850, e-post toomas.allik@gmail.com

Rõõmsate kohtumisteni!

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm