TOIDUAIDA uksed on lahti:
neljapäev 11.00-19.30
reede 12.00-18.00
laupäev 10.00-14.00
aidamees Peep tel 56 952 932
Sügiskuu lõpus on tähtsaim püha kasupäev, 29. september, mida tuntakse võõrkeelsest kultuurist pärit mihklipäevana. Vanasõnagi ytleb, et karjalaskepäeval algab suvi ja kasupäeval tali.reede 12.00-18.00
laupäev 10.00-14.00
aidamees Peep tel 56 952 932
Viljandimaa OTT uudiskiri nr 104
Kasupäev on sisult sygisene pööripyha. Sellest, kuidas kasupäeva peetakse, sõltub inimese käekäik talvel. Nagu pööripäeval ikka, ennustatakse ette talveilmasid ja inimsaatust ning tehakse tuld.
Kui pisut pyyda, on võimalik aduda koos muistse maarahvaga, et toit tähendab elu. Toit aga kasvab põllul, heina- ja karjamaal, metsas ja veekogudes. Sõnaga, looduses, mis on hingestatud ja täidetud erinevate vägedega. Kasupäevaks on kogutud toit järgmiseks seitsmeks kuuks ning seeme järgmiseks kylviks. Seega on aeg tänada põldu, nurme, metsa, tuult, vihma ja päikest ning koos nendega rõõmustada.
Kasupäevast rohkem
allikas: Maavalla Koda
*****
Viljandimaa OTT kutsub kõiki sõpru ja huvilisi koos tähistama sügisest pööripäeva toidu mekkimise päevaga.
29. septembril toidu mekkimise päev „Tea ja Maitse“
15.00 - 19.30 TOIDUAIDAS
Teemad:
15.00 - Kitsepiima kasulikkus. 7 kitsetalle, Anne-Mai Sutt
15.30 - Gluteenivaba teravili. Kitsevälja talu, Juta Lehemets
16.00 - Koduvein ja kodused hoidised, Hildi jürine
16.30 - Koduõlu, Rein Topnik
17.00 - Ebaküdoonia ja kõrvitsatooted, Kadri Vollmann
18.00 - Astelpajumarjad ja muu köögivili, Sirje Allik
18.30 - Munad, Anu Johani
19.00 - Hea une tee
Degusteerimiseks võivad ka kõik teised oma tooted kohale tuua ja ise neid tutvustada.
See üritus on viimane siseministeeriumi kohaliku omaalgatuse programmi toel OTTis peetud loengusarjast, mis kestis kogu aasta.
Head sügise jätku!