esmaspäev, 9. juuli 2012

Uudiskiri nr 18

Tere sõbrad,

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT astelpajukasvataja
Urmas Volmer kujundas toiduvõrgustikule logo.
 

Suur tänu neile, kes on täitnud ära Viljandimaa toiduvõrgustiku küsitluse! Ootame vastuseid veel ühe nädala jooksul, teie kõigi arvamus on oluline, et toiduvõrgustiku tööd edasi arendada! Küsitlusele vastamine võtab aega maksimaalselt 5 minutit ja selle leiate SIIT.


22. juulil toimub Järvamaal avatud talude päev. Sel südasuvisel pühapäeval avavad Järvamaal oma uksed umbes 14 talu. Huvilistel on võimalus külastada talusid, tutvuda sealsete tegemistega, maitsta talutoitu, teha käsitööd ja osta koju kaasa kohalikke tooteid. Viljandimaa toiduvõrgustikus on tekkinud grupp huvilisi, kes tahaksid seda päeva vaatama minna. Kui ka sina oled huvitatud minemast ja soovid või pakud transporti, siis palun anna sellest kiiremas korra teada aadressile viljandiott@gmail.com (mitu kohta bussis vajaksid? Esialgse arvestuse kohaselt maksaks koht bussis u. 4 Eur, täpsemalt selgub siis kui on teada kui suurt bussi vajame - bussirendi raha jaguneb võrdselt bussisõitjate arvuga. Kui huvilisi on vähe, läheme autodega). Kohapeal on üritus tasuta ja lõuna võiksime teha ühise piknikuna nii, et igaüks võtab midagi kaasa. Ürituse täpsem info ja talude kirjeldus asub siin

Õppereis Virgo Mihkelsoo juurde Valgamaale Viira mahe-tatrakasvatustallu on samuti kavandamisel. Peremees on valmis augusti alguses meile tervisest loengu pidama ja talu tegemisi tutvustama, samuti oleme rääkinud tatraõite korjamisest talgutena. Kuupäev on täpsustamisel, aga soovist õppereisist osa võtta võib juba samuti meile teada anda ikka viljandiott@gmail.com aadressile. Kindlasti saab u. 10 päeva enne reisi esitada ka tatratoodete ettetellimusi, et pererahvas teaks neid valmistada (tatar kooritakse ja jahvatatakse vahetult enne müümist, samuti segatakse tellimuste järgi tatrameesegud). Kindlasti teavitame teid täpsemalt järgmistes uudiskirjades.

Tooteuudistest on meil seekord pakkuda mahedat kuivatatud põlduba, kasvatatud Helme vallas Möldre talus. Maksab 1.50 Eur/kg ja tellida saab praegu meie e-posti kaudu - viljandiott@gmail.com
Kätte saab sobival kaubakohtumisel neljapäeval. Kui on suurema koguse vastu huvi, saab meie käest ka kasvataja kontakte küsida.

Ja Sepa mahetalu tuleb oma värskete mahedate jäätiste ja teiste piimatoodetega Viljandisse jälle 26.juulil. Ettetellimiseks on viimane kuupäev 19.07. Jäätistel on ka uued maitsed - pohla, astelpaju-mee, maasika ja mustika jäätis. Veel soovitame uuematest toodetest fetat, sellest saab väga head feta salatit teha. Kogu tootenimekiri asub siin

Voltveti koolituskeskus pakub põnevaid (ja peamiselt tasuta) koolitusi metsanduses, aianduses ja naha parkimises, saadame käesoleva kirja manuses teile kogu info edasi.

PS! OTTi toimkond ootab uusi inimesi, kes oleksid nõus toiduvõrgustiku arendamisse panustama ja tegemistes aitama. Selleks palume samuti kirjutada aadressil viljandiott@gmail.com või rääkida oma soovist toimkonna liikmele näiteks kaubakohtumisel.

Mõnusat suve,
Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm