Kutsume teid MAHETOIDU PÄEVALE Viljandimaal 12. augustil 2012
Mahetoidu päeval saame koos tutvuda NAATSAKU tunnustatud mahetaluga, kus kasvatatakse kodus metssigu, kodulinde, teravilja, aed- ja puuvilja, maitse- ja teetaimi. Kuuleme talu lugu ja näeme elu-olu.
Ooteks ja lõunaks pakutakse mahetoitu, mis
põhiliselt on valmistatud oma talu toodangust.
Päevakava
11.00 - 12.00 Saabumine,
mahedate suupistete maitsmine
12.00 - 13.30 Talu
tutvustus ja põldude külastamine, kohtumine loomadega. Pärast ringkäiku saab
jätta lapsed mängima ja poniga sõitma, täiskasvanutele algavad loengud
13.30 - 14.00 Maheviljelusest
(põhimõtted, areng Eesti taludes jne) - Arvo Purga
14.00 - 14.30 Lõuna
14.30 - 15.00 Viljandimaa
toiduvõrgustiku OTT esitlus - Anu Johani
15.00 - 16.00 Maheviljelusest mahetoiduni -
Kaarina Naur
Oma toodangut tulevad Naatsakule tutvustama
teisedki mahetootjad. Mahetoitu pakutakse degusteerimiseks, saab ka kaasa osta.
Pakkujad selguvad 8. augustiks, esindatud tootjate nimekiri saadetakse neile,
kes on mahetoidu päeval osalemise soovist teada andnud.
Naatsaku mahetalu asub Viljandimaal Paistu vallas Kassi külas |
Naatsaku talu asub Viljandimaal Paistu vallas Kassi külas, umbes 20 km Viljandist (vt kõrvalasuvat kaarti).
Registreerimine mahetoidu päevale e-posti aadressil viljandiott@gmail.com.
Registreeruda on vaja hiljemalt 07. augustil
2012.
Palume kirja panna osalejate nimed, telefoninumbri ning kas saabute oma transpordiga või vajate kaasasõiduvõimalust.
Palume kirja panna osalejate nimed, telefoninumbri ning kas saabute oma transpordiga või vajate kaasasõiduvõimalust.
Külaliste arv on piiratud, seetõttu lõpetatakse registreerimine kohtade täitumisel. Talu külastus on registreerunutele tasuta.
Mahetoidu päeva korraldavad:
Viljandimaa toiduvõrgustik OTT, Viljandi
Maanaiste Ühendus, Eesti Mahepõllumajanduse
Sihtasutus ja
Eesti Biodünaamika Ühing;
toetab EV Põllumajandusministeerium
turuarendustoetuse raames.
Rõõmsa kohtumiseni Naatsakul!
********
Suvepuhkuste aeg hakkab lõppema. Kui tööpäeviti pole enam alati mahti ennast värske peenrakraamiga varustada, siis kiire ja väga turgutava hommikujoogi saab külmutatud marjadest. Lihtsat viisi astelpajujoogi valmistamiseks tutvustab Kadri Veiken:
Astelpajumarju pakub tunnustatud mahetootja FIE Urmas Volmer, Mäeltküla, Viiratsi vald. Hetkel saadaval külmutatud astelpajumarjad (3.50 Eur/kg, soovitatav miinimumkogus 2 kg) e-post urmas.volmer@kultuur.edu.ee , tel 506 3362
********
Suvepuhkuste aeg hakkab lõppema. Kui tööpäeviti pole enam alati mahti ennast värske peenrakraamiga varustada, siis kiire ja väga turgutava hommikujoogi saab külmutatud marjadest. Lihtsat viisi astelpajujoogi valmistamiseks tutvustab Kadri Veiken:
„Vajutan sulanud marjad joogiklaasis lusikaga katki ning lisan vett ja soovi korral maitse järgi suhkrut. Tavaliselt võtan marju ligikaudu veerandi soovitud joogi kogusest. Soovitan kasutada rafineerimata suhkrut, näiteks tumedat Demerarat – rohkem maitset ja vähem magusat. Marjakestad ja seemned võib koos joogiga ära juua või jätta lihtsalt klaasipõhja. Kui pole aega marjade sulamist ära oodata, valan neile veidi sooja vett; parasjagu niipalju, et saab ka saumikseriga/blenderiga peenestada“.
Astelpajumarju pakub tunnustatud mahetootja FIE Urmas Volmer, Mäeltküla, Viiratsi vald. Hetkel saadaval külmutatud astelpajumarjad (3.50 Eur/kg, soovitatav miinimumkogus 2 kg) e-post urmas.volmer@kultuur.edu.ee , tel 506 3362