reede, 10. august 2012

Uudiskiri nr 22

Tere sõbrad,

MAHETOIDU PÄEV toimub Viljandimaal Paistu vallas Naatsaku mahetalus juba sel pühapäeval, 12. augustil 2012. Mahetoidu päeval saame koos tutvuda  Naatsaku tunnustatud mahetaluga, kus kasvatatakse kodus metssigu, kodulinde, teravilja, aed- ja puuvilja, maitse- ja teetaimi. Kuuleme talu lugu ja näeme elu-olu.

Ooteks ja lõunaks pakutakse mahetoitu, mis põhiliselt on valmistatud oma talu toodangust. Oma toodangut tulevad Naatsakule tutvustama teisedki mahetootjad. Mahetoitu pakutakse degusteerimiseks, saab ka kaasa osta. Esindatud on mesindustooted, mitmesugused köögiviljad, jahud, helbed, kruubid, herned ja hoidised kokku üheksalt Viljandimaa mahetootjalt.

Päevakava
11.00 - 12.00     Saabumine, mahedate suupistete maitsmine                                                             
12.00 - 13.30     Talu tutvustus ja põldude külastamine, kohtumine loomadega. Pärast ringkäiku saab jätta lapsed mängima ja poniga sõitma, täiskasvanutele algavad loengud
13.30 - 14.00     Maheviljelusest (põhimõtted, areng Eesti taludes jne) - Arvo Purga
14.00 - 14.30     Lõuna registreerunutele
14.30 - 15.00     Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT esitlus - Anu Johani
15.00 - 16.00     Maheviljelusest mahetoiduni - Tiiu-Reet Kõnnussaar
                                           
Naatsaku talu asub Viljandimaal Paistu vallas Kassi külas, umbes 20 km Viljandist (vt kaarti blogist viljandiott.blogspot.com). Kohale jõudmiseks tuleb Imavere-Karksi-Nuia maanteelt keerata vasakule (kui Viljandi poolt tulla) peale Sultsit seal kus näitab TUHALAANE. Paneme kindlasti ka sildid välja keeramise kohtadesse, nii et jälgige nooli.
 
Mahetoidu päeva korraldavad:
Viljandimaa toiduvõrgustik OTT, Viljandi Maanaiste Ühendus,  Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus ja Eesti Biodünaamika Ühing; toetab EV Põllumajandusministeerium turuarendustoetuse raames.

Rõõmsa kohtumiseni Naatsakul!


PS! Küllasõit Virgo Mihkelsoo juurde jääb augustis ära, kuna nii talunikul kui OTTi toimkonnal on liiga palju tegemist.  Küll aga saab Virgo Mihkelsoo tooteid praegu tellida kuni kolmapäeva, 15. augustini aadressil tootedott@gmail.com, sest OTTi toimkonna liikmetel on plaanis minna järgmisel laupäeval, 18. augustil peale Eesti Toidu telgis osalemist Toortoidu festivalile http://toortoidufestival.info/mis-on-kavas/  kus Virgo oma tooteid ka laadal müüb ning tuua sealt ettetellitu ja võibolla ka veidi lisa Viljandisse. Kätte saab tellitu siis 23. augusti kaubakohtumisel Viljandi turu parklas. Tatratoodete hinnakiri asub siin

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond
viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm