laupäev, 16. veebruar 2013

Uudiskiri nr 41

Tere head sõbrad!

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT kutsub loetud talvepäevi kasutama vaimuharimiseks, et kevadel ikka targemana aeda ja lauta minna! Paras aeg ka sibul aknale ja ingverijuur lillepotti pista. Paar hääd vihjet leiad meie blogist Tasub Teada :-)

Sündmused tulekul

Kuni mõtled, mida oma romuga peale hakata (Kuusakoski foto)
On veel mõned vabad kohad osalemiseks 22. veebruaril 2013 kell 11.30-15.30
toimuval kanakasvatuse-teemalisel vestlusring-koolitusel "Kanapidajatelt huvilistele". Hetke registreerumiste põhjal võib arvata, et tuleb huvitav ja osalejaterohke kohtumine. Lektoriks on linnukasvatuse praktik Piret Purru-Lemetti, kellelt 2010. aastal ilmus raamat „Fabergé munad: igaühest võib saada kanakasvataja“. Raamatut saab kohapeal osta hinnaga 5€. Piret on ka Raasiku OTTi toimkonna liige ning tootja. Kohtutakse Viljandis Vabaduse plats 6 Ametite maja II korruse saalis. Ootame sinna kõiki kanapidajaid, kes tahaksid oma kogemusi vahetada, ning alustamise mõtetega huvilisi, kes vajavad konkreetseid näpunäiteid, tuge, innustust; võib-olla juba tibutellimustki teha. Osalemissoovist palume teada anda Anu Johanile anu.johani@gmail.com või tel 552 8007.

Kanamunad on võrgustiku hitt-toode. Vabapidamisel kanade värskeid mune soovitaks osta kordades rohkem, kui talunikud hetkel pakkuda suudavad. Koolitus toimub Kohaliku Omaalgatuse Programmist saadud toetuse abiga.

25. veebruaril 2013 kell 18.00 - 20.30 kutsume taas teraviljakoolitusele, mille viib läbi Isabel Tamme.  Oodatud on eriti mehed! :-)   Juba 4 meest on kirjas. Vajalik on eelnev registreerimine e-posti aadressil kristixxl@gmail.com, osalejate arv on piiratud (grupis kuni 10).
Koolitus toimub Viljandis, Maasika tn 45. Koolitusetasu 2 eurot on võimalik tasuda kohapeal.
Mida räägime ja teeme?

  • Jahudest (täisterajahud ja püülid, spelta-, tatra- ja kaerajahu jne.), erinevate jahude omadustest ja milline toode milleks kõige paremini sobib.
  • Saiad, kuklid, sepikud, koogid.
  • Saia või sepiku taigen ilma pärmita, juuretisega? Parim viis teha pärmitainast.
  • Helvestest (rukki, tatra, odra, nisu jne), putrudest, küpsikutest.
  • Jagame näpunäiteid ja retsepte küpsikute (väeküpsiste) tegemiseks.
  • Kliide ja terade kasutamisest ning vajalikkusest.
  • Teeme ise pastat.
Isabel Tamme 2012. aasta detsembrikoolitusel järele proovitud retseptid leiad OTT-i blogist Tasub Teada, 11.12.12. postitustest. Näiteks imemaitsvad ja õhulised nisuklii-küpsised, mida hea õnne korral sai maitsta ka OTT-i sünnipäevapeol Männiku metsatalus.

  • 5. märtsil 2013 kell 17.00-19.00 Viljandimaa OTT teemaõhtu
PERENAISE PÄEVARAAMAT
Alapealkiri: Meenutusi koduhoiu- ja kokaraamatutest. Kõneleb Urmas Tuuleveski.
Kohtumispaik: Viljandi, Vabaduse plats 6 II korruse saal.
Koolitustasu 2 eurot on võimalik tasuda kohapeal.
Vajalik on eelnev registreerimine aadressil kristixxl@gmail.com hiljmalt 3. märtsiks.

Teated

  • Sepa mahetalu toob Viljandi tellijatele kaupa 20. ja 22. veebruaril (siis 21. veebruari kaubakohtumisel ei osale). Täna-homme võib veel tellimuste vormistamiseks Nele Tammega ühendust võtta, kauba kättesaamise aja ja koha saab kokku leppida tellimise käigus. Hinnakirja vt SIIT.
Tellimine: FIE Nele Tamm, neletamm70@gmail.com, http://sepamahetalu.wordpress.com/ Tooted: kohupiim, kodujuust, toorjuust, sõir, jogurt, jäätis, või, vahukoor, feta

  • 21. veebruaril tuleb kaubakohtumisele Kaatarusaare talu maitsvate taliõunte, värskete köögiviljade ja hoidistega. Uus toode: mustsõstramaius, 100g karp 2 €. Saadaval aknal ajatamiseks sobivad sibulad, karp 1.50 €. Tellimine: Kadri Kontkar, kadrikontkar@hotmail.com, tel 53 480 632. Hinnakiri SIIN. Samuti on kohal Siili Äri oma kulinaariatoodetega ja kõik teisedki, kellega tellimused kokku lepitakse.

  • OÜ Anfang Koksvere Veski teraviljatoodete uued hinnad leiad SIIT.
Ants Tamme toob tellijatele kauba talvel Viljandis ise kätte, aeg ja koht kokkuleppel. Kevadel taas ka kaubakohtumistel! Tooted: jahud, helbed, kliid, kruubid Eestis kasvatatud rukkist, odrast, kaerast, nisust, speltast. Tellimine: koksvereveski@gmail.com, tel 55 572 563.

JA... sõbrad annavad teada!

Tasulised koolitused Pärnumaa Kutsehariduskeskuses,
Voltveti koolituskeskus Tihemetsas, Peahoone tee 2.
Täpsema info kursuse kava ja lektorite kohta leiad klõpsates alljärgneva kursuse nimel või hariduskeskuse KOOLITUSKALENDRIST.

Väikelooma naha parkimine
Toimumise aeg: 26. - 28.05.13 ja 26. -28.08.2013
Maht: 28 tundi
Maksumus: 168 €/inimene (ei sisalda toitlustamist)
 
Viljapuude kevadine lõikus
Toimumise aeg: 05.04.13
Maht: 8 tundi (akadeemilist)
Maksumus: 48 €/inimene, ei sisalda toitlustamist

Viljapuude suvine lõikus
Toimumise aeg: 16.08.2013
Maht: 8 tundi (akadeemilist)
Maksumus: 48 €/inimene, ei sisalda toitlustamist

Informatsioon koolituste kohta ja registreerimine:
Hanna-Liisa Pikkur, hanna-liisa.pikkur@hariduskeskus.ee, tel 449 1062, www.hariduskeskus.ee


Rõõmsate kohtumisteni!

Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT toimkond

viljandiott@gmail.com

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm