neljapäev, 3. aprill 2014

Viljandimaa toiduvõrgustik OTT uudiskiri nr 65

Päike käib taas kõrgema kaarega ning varsti on käes aeg jälle näpud mulda pista. Enne seda aga on mõistlik anda loodusele ka midagi tagasi ja mis oleks koduaedadele ja põldudele parem kui orgaaniline maheväetis!

***  
MÄEOTSA TALU pakub igas komposteerumisastmes maheveiste sõnnikut ja kanasõnnikut. Suuremates kogustes saab talu tellijale koju toimetada. Väiksematele kogustele saab ise järele minna.
 Linda Kookmaa
 Tõnuküla, Viiratsi vald
 Tel 528 4167

*** 
KÄÄRIKU TALU Heimtalis pakub lambaid (võimalusel elu peale). Anu Raud soovib vähendada oma lambakarja ja pakub soodsalt lambaid müüa.
Mob 523 4586
Tel 43 98 286

*** 
OTT Taluturg Uku Keskuses toimub laupäeval, 5. aprillil kell 11.00-14.00.
Ootame kohaliku eesti tooraine ja toidu sõpru Uku Keskusesse taluturule, et katta laud parima eestimaise toiduga.
Müüma tulevad Viljandimaa Toiduvõrgustik OTT (otse tootjalt tarbijale) 14 tootjat nii Viljandimaalt, kui kaugemalt. Taluturg on parim koht saada tuttavaks oma talunikuga või leida oma talunik ja head tooted, mida tarbida.

5. APRILLIL TALUTURUL:

Kaatarusaare talu Kadri köögiviljade mahlade ja hoidiste ning maiustega,
Raismikuoja talu toodetest saab osta õlisid, linajahu ja linaseemneid,
Ahjuoja talu  Ilmar  köögiviljadega, saadaval on ka pastinaak,
Müüri Ökotalu perenaine Liivi sibula, ubade ja juurikatega, 
Järve-Lotuse talu perenaine Ruth sõira, rukkileiva, rukkiidandite, saialille- ja peiulille seemnetega,
Säga-Aaviku talu perenaine Sirje astelpajutoodetega,
Sepa Mahetalu perenaine Nele piimatootedega,
Koksvere veski Ants jahude ja helvestega, 
Tõrvaaugu talu pererahvas  ja tatar, tatrajahu ning tatrapadjad,
Jorma Õigus ja mesi,
Mesitopi Margus meega, 
Laane talu perenaine Riina kanamunadega, 
Hanso talu Tartumaalt värske sibula, erinevate külmutatud toodete, küpsetiste ja kasemahlaga (oma taara kaasa!), 


Kindlasti on tootjatel kaasas ka üllatustooteid, igal juhul tasub tulla!

*** 
Selma Teesalu vastuvõtt Viljandis
Selma Teesalu, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna emeriitprofessor, kes tegi 18. jaanuaril Viljandimaa OTT aastapäeva tähistamisel ettekande teemal "Toitumissoovitused kogu perele", teeb Viljandis nõustamist. Artiklit Selma Teesalu kohta saab lugeda Viljandimaa OTT blogist (31.31.2014 postitus)

Selma Teesalu vastuvõtule Viljandis saab tulla 25. aprillil 2014 alates kell 10.00 Ülikooli Apteegi ruumides (Tartu tn 1, Viljandi).
Vastuvõtuaeg ühe inimese jaoks on 20 minutit ning selle hind 4 eurot. Vastuvõtuaegade valimisel palume eelistada varasemaid aegu. Individuaalsele nõustamisele on soovitav kaasa võtta hiljutised tehtud analüüsid (kui neid peaks olema) ja ka info kasutatavate rohtude kohta.
REGISTREERU SIIN 
Registreeruda saab kuni 24. aprillini või kuni vabu vastuvõtuaegu on!

*** 
Pajumäe talukülastus 26. aprillil 
Laupäeval, 26. aprillil 2014 kell 12.00 on Viljandi OTT-i liikmed ja sõbrad oodatud külla Pajumäe tallu, mis asub Lõuna-Viljandimaal, üsna Läti piiri lähedal. Talu toodab mahetootjana looduslikult puhast piima ning töötleb seda edasi looduslikult puhtaks jogurtiks, kohupiimaks ning kohupiimakreemideks.

Talukülastus kestab ca 2-3 tundi, saame tutvuda taluelu ja talu ajalooga, piiluda laudas lehmi ja vasikaid ning näha oma silmaga, kuidas töötab talumeierei. Talu tutvustus lõpeb soovijatele talu toodete degusteerimisega.
Hind talu külastajale on 1 euro ja koos degusteerimisega 2.50 eurot täiskasvanu kohta, lastele on külastus tasuta!

Talukülastusele registreerumiseks palume täita elektroonilise vormi allpool ning muuhulgas anda teada, kas saabute oma transpordiga või vajate kaasasõiduvõimalust. OTT-i toimkond aitab kogunenud kaasasõidusoovide-pakkumiste põhjal autosõiduseltskonnad moodustada.
REGISTREERU SIIN 
Registreeruda saab kuni 25. aprillini!

*** 
Tudeng ja ettevõtjad
Kolmapäeval, 9. aprillil kell 10.30-16.00 oodatakse ettevõtjaid osalema info- ja teabemessil "Tudeng ja ettevõtjad", mis toimub Eesti Maaülikooli Spordihoones, Tartus.
Mess on suunatud kõigile ettevõtetele, kes tunnevad huvi võimaluse vastu leida praktikant või uus töötaja ning suhelda vahetult oma valdkonna üliõpilastega ning ettevõtetele, kes soovivad teha koostööd Eesti Maaülikooliga teadus- ja arendusprojektide raames.
Messi raames on tudengitel võimalus tutvuda ettevõtjate poolt pakutavaga ja küsida nõuandeid; pealaval toimuvad sõnavõtud ettevõtluse, töö- ja praktikaturu kohta.
Lisaks toimuvad viies erinevas töötoas ettevõtete ja tudengite omavahelised kohtumised, kus üliõpilased ja ettevõtjad saavad võimaluse vahetada teadmisi, kogemusi ja ootusi. Ettevõtjatel on võimalus tutvustada oma toodangut ja kirjeldada selle tootmisprotsessi. Rohkem infot aadressilt http://www.tudengimess.eu

*** 
Kohaliku toidu teemapäev
Neljapäeval, 10. aprillil kell 10.30-15.30 toimub maaeluvõrgustiku kohaliku toidu teemapäev Põlvas ning teistkordselt teemaks teadus, arendus ja innovatsioon lühikeses toidutarneahelas.
Info ja registreerimine Maamajanduse Infokeskuse veebilehel

Siinjuures ka üks artikkel, et olla kursis, mis toimub mahetoidu teemadel Eestis ja mujal maailmas.
MAAELUVÕRGUSTIK: Mahekonverents „Maa – Linn – Mahe“

*** 
Kaks kohviringi ümber Soomaa
19. aprillil 2014.a. ajavahemikul 12.00 -16.00 avatakse Rohelise Jõemaa Koostöökogu piirkonnas 25 ühepäevakohvikut - toimub üritus „Kaks kohviringi ümber Soomaa“.

Ürituse eesmärgiks on Rohelise Jõemaa ja Soomaa piirkonnas tegutsevate ettevõtjate ja seltside tegemiste tutvustamine külastajatele ning omavahelise koostöö aktiivsemaks muutmine. Külalistele pakutakse mõnusat ajaveetmist heas seltskonnas.

Kohvikuringil osalevaid ettevõtjad, täpsemat infot ja kaarti näeb Rohelise Jõemaa veebilehel - www.joemaa.ee/


Hakka toiduvõrgustiku sõbraks ka Facebookis!

Nautigem kevadet!
Viljandimaa toiduvõrgustik OTT toimkond 
Uudiskirja koostas Liina

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm