teisipäev, 3. veebruar 2015

Viljandimaa OTT uudiskiri nr 81

Tere!

Talve selgroog on 2. veebruari küünlapäevaga murtud. Pool inimeste ja loomade toidust peaks keldrites ja salvedes veel alles olema. Kel soov oma varusid täiendada, on oodatud külastama Viljandimaa OTT taluturge!

Järgmine UKU Keskuse Taluturg toimub juba sel laupäeval, 07. veebruaril kell 11.00 – 14.00!

Kauplema tulevad:
Kaatarusaare talu - hoidised, mahlad, juur- ja köögiviljad
Ahjuoja talu - juur- ja köögiviljad
Tarvastu-Saariku talu - juur- ja köögiviljad
Säga-Aaviku talu - astelpajutooted, mahlajoogid, porgandikrõpsud
Sepa Mahetalu - piimatooted (või, jogurt, sõir)
Upruse talu - piimatooted
Koksvere Veski - jahutooted
Kitsevälja Talu pagar - pagaritooted, küpsetised
Priileib - teravilja- ja jahuvabad leivad
Mulgi Mõisa Mesi - mesi
Väike-Avi Pagaritooted - taluleivad, -saiad, -sepikud
Maiste Puidutuba - puidust käsitöö
Hildi Jürine – kaltsuvaibad


UKU Keskuse taluturgude kuupäevad:
reede, 20. veebruar 16.00-19.00
reede, 20. märts 16.00-19.00
laupäev, 11. aprill 11.00-14.00
reede, 24. aprill 16.00-19.00

VILJANDIMAA OTT AASTAPÄEV

Täname kõiki, kes 10. jaanuaril aastapäeva seminaril ja taluturul osalesid! Oli tegus ja huvitav sündmus, ilma Teie panuseta ei oleks see olnud võimalik!  Siit saab lugeda Maainfokeskuse kajastust ja vaadata mõningaid pilte:
Egon Valdaru intervjuu Kaupo Vipiga ilmus 8. jaanuari Sakalas
Uudis Aktuaalses Kaameras:

10. jaanuari tootjate ja OTT toimkondade kokkusaamisel toimus meeli värskendav keskaegne moeetendus, kus modellideks olid tootjad ise. Põhjuseks peaasjalikult 2015. aasta juunis toimuvad Hansapäevad, kus turul osalevad müüjad võiksid ajastutruult riides olla. Keskaegseid riideid ja nende kandmist tutvustasid Lea Maling ja Monika Pill.
Sigrid Koorepi artikkel 22. jaanuari Sakalas

Kõik, kes soovivad juhendamist keskaegsete rõivaste õmblemisel, võivad pöörduda isiklikult Lea või Monika poole:
Monika Pill OÜ Kehakatte Töökoda

KÜSITLUS TOOTJATELE JA TARBIJATELE

OTT liikumisega Eestis on asunud koostööd tegema Paavo Ränk ja Magnus Nirgi firmast Bo Technologies OÜ. Aastapäevaüritusel Sakala Keskuses tutvustasid nad sotsiaalse logistikakeskuse lahendust, mis hõlmab endas logistikat ja transporti väikestele ja keskmistele tootjatele oma toodete otse turustamiseks klientidele.

Viljandimaa OTTi sõpradelt oodatakse tarkvara väljatöötamiseks vastuseid küsimustele. Paavo, Magnus ja OTT liikumine tänavad Teid panuse eest, mille saate anda täites küsimustiku.

Küsimustik tootjale
Küsimustik tarbijale
Rohkem infot:


VILJANDIMAA OTT MTÜ

Juba liitunud ja uued huvilised, kes soovivad kaasa aidata OTT võrgustiku toimimisele ja edasiarendamisele, on oodatud peale laupäevast UKU Keskuse taluturgu, 07. veebruaril kell 15:00 kokkusaamisele Ametite Maja II korruse saali.
Soovime Viljandimaa OTTile anda uut tuult tiibadesse. Meie plaanid on suured ja kui meid miski pidurdab, siis on see piiratud inimressurss. Teatavasti toimub OTTi töö vabatahtlikkuse alusel ja mõistetavalt on aeg meie kõigi kallim vara. Seepärast on oodatud iga pisemgi panus. Kui teie seas on neid, kes tunnevad, et tahaks nõu või jõuga kaasa aidata OTTi arengusse, olete oodatud 7. veebruari koosolekule, kus teeme algust toimkonna töögruppidega. Koosolekule on oodatud ka need inimesed, kes teavad, et neil ei jätku aega osaleda edaspidi töögruppides, aga oleksid valmis liituma mõne töögrupi meililistiga, mis annab võimaluse hoida teemadel silma peal ning soovi korral arvamust avaldada, nõu anda või küsida. Nagu öeldud, iga panus on väga oodatud ja meie ühine eesmärk edeneb kõige paremini meie ühisel jõul.

Liikmelisuse ja valdkonnapõhiste töögruppide kohta rohkem infot OTTi blogis

TOIDUKULTUURIKLUBI VANAVANEMATELE JA LASTELASTELE

MTÜ Kasvukesa ja Viljandi Päevakeskuse koostöös sündis jaanuaris eakate ja laste ühine huviring toidukultuuriklubi vanavanematele ja lastelastele. See on "järg" novembris Amrita kohvikus alustanud põhikooli lastele mõeldud toidukultuuriklubile.
Klubi käib koos Viljandi Päevakeskuse söögitoas Pikk tn 4 teisipäeviti kell 15.15 - 16.45.
Klubis pööratakse tähelepanu toidule, sellega seonduvale kultuurile ja väärtuskasvatusele. Nauditakse koosolemist ja peetakse meeles tähtpäevi. Ühiselt mõeldakse välja menüü, kokatakse ja kaetakse pidulaud, et seltskonda ja toitu nautida. Pooleteise tunni sisse mahuvad nii ettevalmistustööd, toiduvalmistamine, söömine kui ka koristustööd. Kevade saabudes on mõte hakata üheskoos otsima võimalusi, et rikastada aeda söödava haljastusega.
Huviringi on oodatud Viljandi linna ja maakonna vanavanemad ja lapselapsed (5-8a). Toidukultuuri teejuht on õpetaja Anneliis Terep. Ringi tasu on 8-12 eurot kuus.
Nii laste kui vanavanemate-lastelaste klubis on liituda soovijatele veel paar vaba kohta.
Huvi korral ana endast teada Piretile 5108946 või toidukultuur@kasvukesa.eu
www.toidukultuur.weebly.com

Head talve jätku!

Uudiskirja koostasid Ülle ja Anu
Viljandimaa OTT toimkonna liikmed
viljandiott@gmail.com
http://viljandiott.blogspot.com/

Kontaktid:

e-post viljandiott@gmail.com
elektrooniline kontaktvorm